+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

5 ingr.

2 val.

60°C

Žemoje temperatūroje rūkyta lašišos filė

Supjaustykite lašišos filė į 3-4 gabalėlius, pašalinkite odą. Susimaišykite visus prieskonius ir pusę jų supilkite ant indelio dugno, uždėkite lašišą ir likusią pusę prieskonių supilkite ant viršaus. Uždenkite indą plėvele, nepalikdami oro tarpų ir vytinkite lašišą šaldytuve 10-13 valandų. Po to išimkite lašišos filė iš indo, nuplaukite po šaltu vandeniu, nusausinkite ir palikite valandą išdžiūti. Pastebėsite, kad susiformavo stangri "žievelė", dabar galime pradėti rūkyti. Paruoškite Kamado BONO kepsinę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegtuku, naudokite nedidelį kiekį anglių ~0,5 kg. Tiesiogiai ant anglių padėkite keletą rūkymo briketų "Mojobricks mApple" arba obels drožlių ir palaukite kol temperatūra pakils iki 60 laipsnių. Iki minimumo pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi žema. Uždėkite lašišos filė ant grotelių. Prižiūrėkite, kad temperatūra nepakiltų aukščiau 75 C. Rūkykite 1 valandą 30 minučių. Po 1 valandos 30 minučių apglaistykite lašišos filė ištirpintu medumi ir dar parūkykite 30 minučių. Kai lašišos filė baigs rūkytis, išimkite iš kepsninės ir serviruokite arba pasidėkite į šaldytuvą. Karamelizuotas medaus glajus suteiks nuostabų skonį žuviai. Prisiminkite vieną taisyklę - norėdami išlaikyti žemą temperatūrą kepsninėje, neatidarinėkite jos kepimo metu. Skanaus!

 

 

Ingredientai

0,5 kg lašišos filė
1 puodukas rudojo cukraus
1/4 puoduko druskos
1 arb. šaukštelis juodųjų pipirų
2 arb. šaukšteliai medaus