+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

17 ingr.

40 min.

180°C

Midijų sriuba

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdyjančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Midijas nušveiskite, nugremžkite “barzdeles”. Pašalinkite visas suskilusiomis geldelėmis ir tas, kurios stipriai stuktelėjus neužsiveria. Sudėkite į didelį puodą su puse vyno ir ¾ stiklinės vandens.
Uždenkite puodą ir virkite midijas ant stiprios ugnies, retkarčiais stipriai pakratydami puodą, kol geldelės atsivers. (išmeskite midijas kurios neatsivers po 4-6 minučių). Su kiaurasamčiu perkelkite midijas į kitą indą ir palikite atvėsti. Išimkite midijas iš geldelių – jai norite, keletą neišlukštentų geldelių palikite papuošimui.
Per švarią marlės ar kitokio tankaus audinio skiautę perkoškite skystį, kuriame virė midijos, taip pašalindami smėlį ar žvyrą.
Tame pačiame dideliame puode išlydykite sviestą, sudėkite svogūną, porą, morką, pomidorus, papriką, salierą, česnaką ir kepkite juos kol suminkštės, tuomet supilkite skystį, kuriame virė midijos, likusį vandenį, vyną ar sidrą, petražolę, baziliką ir virinkite 20 minučių. Sudėkite midijas, krevetes, supilkite grietinėlę ir pagal skonį įberkite druskos bei pipirų.
Pakaitinkite 5 minutes. Sriubą patiekite karštą arba šaltą. Su bulvių skiltelėmis ar ciabatta duona.
Skanaus!

Ingredientai

675 g šviežių midijų
½ stiklinės balto vyno
2 stiklinių vandens
2 šaukštų sviesto
1 nedidelio supjaustyto raudono svogūno
1 mažo smulkiais griežinėliais spjaustyto poro
1 mažais kubeliais supjaustytos morkos
2 nuluptų, išimtomis sėklomis supjaustytų pomidorų
2 sutraiškytų česnako skiltelių
1 šaukšto supjaustytų šviežių petražolių
1 šaukšto supjaustyto šviežio baziliko
1 smulkiais griežinėlias supjaustyto saliero stiebo
½ išimtomis sėklomis ir supjaustytos paprikos
1 stiklinės grietinėlės
½ stiklinės kieto tarkuoto sūrio
Druskos ir maltų juodųjų pipirų