I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

15 ingr.

8 min.

210°C

Lašiša krapuose ant kedro

Užmaišome marinatą, merkiame lašišos filė, laikome šaltai 1 valandą. Į keptuvę pilame truputį aliejaus ir vidutiniame karštyje apkepame lašišą, po minutę iš abiejų pusių, pirmiausiai oda į apačią.
Guldome filė ant kedro ir kepame tiesiogiai virš žarijų (be ugnies), 180-210°C temperatūroje apie 6-8 minutes, kol žuvies vidinė temperatūra pasieks 62°C.
Daugiau receptų rasite : KK BBQ Užrašai.

Ingredientai

2x250 g lašišos filė
Alyvuogių aliejus kepimui
Citrinos griežinėliai
Kedro lentelė valandą mirkyta vandenyje

Marinatas:
Puodelis smulkintų šviežių krapų
6 v.š. alyvuogių aliejaus (idealus variantas būtų 4 v.š. alyvuogių ir 2 v.š. moliūgų sėklų aliejaus)
1a.š. čili pipirų
1 a.š. ciberžolės
1a.š. druskos
3 a.š. kumino
1½ v.š. trinto imbiero
1 v.š. trinto česnako
2v.š. miltų
1 citrinos sultys
Truputį vandens, jeigu labai tiršta