Lašišos kepsnys su vyno ir grietinėlės padažu
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.Į kepsninę įstatykite ketaus keptuvę.
Keptuvėje ant sviesto apkepame svogūną, įpilame vyno, grietinėlės, pagardiname druska, pipirais ir verdame maišant, kol padažas sutirštės, įmaišome kaparėlių, įspaudžiame česnako ir sitrinos sulčių ir sojų padažo.
Daržoves supjaustome, pagardiname prieskoniais ir sumaišome su aliejumi, apkepame kepsninėje iš abiejų pusių.
Žuvies file pagardiname prieskoniais ir kepame kepsninėje ant grotelių po 7 min. iš abiejų pusių.
Žuvį patiekiame su daržovėmis ir padažu.
Skanaus.
Ingredientai
Patiekalui naudojome:5 gabalėliai lašišos filė po 150 g
Citrinpipirius
200 ml grietinėlės
150 ml balto vyno
10 g šviežių petražolių
50 g sviesto
2 svogūnai
50 g česnako
50 g kaparėlių
1 citriną
3 v. š. natūralus brandinto sojos padažo
2 brokolius
200 g smidrų
200 g morkų
100 ml aliejaus
Himalajų druskos su pipirais