+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

9 ingr.

45 min.

190°C

Kreminė pievagrybių sriuba

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdyjančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 190 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Pievagrybius ir svogūnus smulkiai supjaustykite.
Puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Jame kelias minutes apkepinkite svogūnus, tuomet sudėkite grybus ir pakepinkite juos 5-7 minutes iki kol šiek tiek suminkštės. Išimkite į kitą indą. Puode ištirpinkite sviestą, į jį suberkite miltus ir nuolat maišant apkepinkite porą minučių iki kol turėsite vienalytę, auksinės spalvos tyrelę. Vis maišant supilkite sultinį ir jį užvirinkite. Tuomet sudėkite kepintus grybus ir svogūnus, vėl palaukite, kol užvirs, pagardinkite druska, pipirais, pertrinkite per sietelį ar maisto smulkintuvu ir pakaitinkite dar 5-7 minutes.
Galiausiai supilkite grietinėlę, išmaišykite, minutėlę pakaitinkite ir tiekite.
Papuoškite sūriu, bei skrudinta šonine.
Skanaus.

Ingredientai

500 g pievagrybių
2 svogūnų
50 g sviesto
2 v. š. alyvuogių aliejaus
2 v. š. miltų
200 ml grietinėlės
100 gr. Pelėsinio sūrio
100 gr. šalto rūkymo šoninės
600 ml sultinio (tinka tiek daržovių tiek vištienos ar mėsos)
Druska ir pipirai