+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

15 ingr.

60 min.

200°C

Mastava - Uzbekiška sriuba

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdyjančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Į puodą dėkite avieną ir užkaiskite. Įkaitinkite ir palaukite, kol riebalai ims lydytis ir jų puode susidarys keli šaukštai, o mėsa pradės vos vos skrusti.
Į puodą su mėsa suberkite svogūnus ir česnakus ir pakepinkite, kol svogūnai pagels, suminkštės, pasklis kvapas. Tuomet į puodą supilkite apie 1,5 litro vandens, palaukite, kol užvirs
Suberkite į puodą morkas, po kelių minučių – salierą, papriką ir baklažano kubelius, dar po kelių minučių – pomidorus, suberkite čiobrelius, įdėkite į sriubą aitriąją papriką, įberkite apie šaukštelį druskos. Pavirkite viską dar kelias minutes, o tada berkite ryžius, išmaišykite ir virkite 20 min.
Praėjus 20 min. suberkite ir bulves ir vėl virkite apie 30 min.
Paragaukite, ar netrūksta druskos, ar ryžiai jau minkšti.
Nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite ramiai pastovėti 15–20 min.
Pilstykite į lėkštes, berkite šviežiai maltų juodųjų pipirų ir kapotų šviežių kalendrų.
Skanaus.

Ingredientai

700–800 g avienos su šiek tiek riebalų, puikiai tinka šonkauliai
1 didelis svogūnas supjaustytas kubeliais
3 skiltelės česnako smulkiai sukapotos
2 morkos, supjaustytos kubeliais
2 paprikos supjaustytos kubeliais
2–3 bulvės supjaustytos kubeliais
2 pomidorai be odelių supjaustyti kubeliais
1 baklažanas, supjaustytas nedideliais kubeliais
1 salieras supjaustytas šiaudeliais
150 ml. ryžių tinka patys paprasčiausi apvalesni, krakmolingi
1 a. š džiovintų čiobrelių
1 aitrioji paprika
Druskos pagal skonį
šviežiai maltų juodųjų pipirų
sauja šviežios kalendros sukapotos, patiekimui.