BBQ ČEBUREKAI
Paruoškite Kamado BONO kepsinę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju ir palaukite kol temperatūra pakils iki 190 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.Uždėkite nerūdyjančio plieno kepimo groteles, ant jų statykite kepimo akmenį.
Į kefyrą supilam sodą ir labai gerai išmaišome. Supilam visą kitą, gautą tešlą gerai išminkome. Jeigu naudojate virtuvinį kombainą, tai tešlą sukitę ant mažiausio greičio 5 minute. Kitaip tešla pasidarys guminė. Formuojame blynus, dedame faršą, lipdome čeburėkus.
Čeburėkus guldome ant kepimo popieriaus, ant grotelių ir patepam alyvuogių aliejumi. Kepame netiesioginėje kaitroje, 170-190°C temperatūroje 6-7 min vieną pusę. Apverčiam, patepam aliejumi ir dar 4-5 min.
Skanaus!
Daugiau receptų : Kristupo Krivicko BBQ Užrašai
Ingredientai
Tešlai:0.5l kefyro
750g miltų
1 a. šaukštelis sodos
1 a. šaukštelis pipirų
½ šaukšto druskos
Įdarui:
700 g kiaulienos šoninės (ar kitos riebios mėsos)
druska, juodieji pipirai,
kepintas ir šviežias svogūnas pagal skonį