I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

14 ingr.

8 min.

160 °C

Gardieji Ilonos beliašai

Pieną pašildykite iki kambario temperatūros, jame išmaišykite cukrų ir mieles. Uždenkite ir palaukite, kol susidarys „kepurėlė“ (~ 10 minučių). Įmaišykite kiaušinį.
Dideliame dubenyje persijokite miltus, suberkite druską, supilkite aliejų ir pieną su mielėmis. Gerai išmaišykite. Svarbu nepadauginti miltų. Tešla turi būti labai minkšta, netgi lipni. Lengvai pabarstykite miltais, uždenkite ir leiskite pakilti.
Mėsos įdaro gamyba: maltą mėsą, tarkuotą svogūną, cukrų, druską ir pipirus gerai išmaišykite.
Plaučių įdaro gamyba: svogūną pakepinkite su sviestu, sudėkite maltus plaučius, prieskonius, maišydami pakepinkite kelias minutes, įmaišykite grietinę. Įdarą atvėsinkite.
Pakilusią tešlą lengvai paminkykite ant stalo prieš tai pabarstę šiek tiek miltų, tešlą padalinkite į nedidelius gabaliukus, iškočiokite (paplotėlis 0,5 cm. storio), ant viršaus dėkite po šaukštelį paruošto faršo, faršą šaukšteliu išlyginkite, kad įdaras nebūtų storas ir greičiau iškeptų. Tešlos kraštelius suimkite, paliekant viršuje nedidelę skylutę.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju. Įstatykite į laikiklį Grand feu puodą. Palaukite, kol puode gerai įkais aliejus.
Kepkite karštame aliejuje po 4 min. iš abiejų pusių.
Patarimas. Labai svarbu neperkaitinti aliejaus, tad naudokite tik senas, grilyje likusias anglis, nepridėdami visiškai naujų ir dar tas pačias prastumdykite į kraštus, nes troškintuvas labai gerai laiko karštį.
Skanaus

Ingredientai

Tešlai:
400 g. miltų
1 stiklinė pieno
1 kiaušinis
7 v. š. aliejaus
20 g. šviežių mielių
1 a. š. cukraus
1 a. š. druskos

Mėsos įdarui:
300 g. maltos kiaulienos
1 vnt. svogūno
Druskos
Pipirų

Plaučių įdarui:
300 g. virtų plaučių
1 vnt. didelio svogūno
Ghee sviesto
Cukraus
Druskos
Pipirų
1-2 v. š. grietinės