+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

9 ingr.

20 min.

250°C

Pica "Salami"

Picos tešlos paruošimas: į 200 ml vandens suberkite cukrų, druską, mieles ir alyvuogių aliejų, sumaišykite. Supilkite vandenį į dubenį su miltais, išminkykite tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 1 valandai kambario temperatūroje iškilti. Paruoškite Kamado BONO kepsinę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegtuku ir palaukite kol temperatūra pakils iki 250 laipsnių. Pridarykite viršutinę sklendę (antra pozicija), o apatinę oro sklendę palikite pusiau pravirą. Nedėkite deflektoriaus, kol anglys įsikūrinėją, leiskite ~30-40 min. kepsninei įšilti. Likus 15 min. iki kepimo, uždėkite deflektorių (arba daugiafunkcinę dviejų zonų kepimo sistemą) ir ant grotelių uždėkite kepimo akmenį. Kai kepsinės temperatūra vėl pasieks ~200 laipsnių, galite kepti picą, ji iškeps per 15-20 minučių. Patarimai: pirma, nedėkite deflektoriaus ir kepimo akmens į kepsninę, kol įsikūrinėjant anglims, dega atvira ugnis, nes deflektorius ir kepimo akmuo gali perkaisti ir prisvils picos padas. Antra, po picą patieskite kepimo popierių, bus patogiau išimti iš kepsninės. Skanaus!

 

 

Ingredientai

2 ~30 cm picai Jums reikės:
250 gramų miltų
1 arb. šaukštelis cukraus
1 arb. šaukšteliai druskos
2 valg. šaukštai alyvogių aliejaus
5 gramai sausų mielių
120 gramų Saliami dešros
120 gramų tarkuoto Mozzarella sūrio
30 gramų juodųjų alyvuogių
50 gramų pomidorų pastos