+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

13 ingr.

60 min.

180°C

Vėlykų boba

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdyjančio plieno groteles ir kepimo akmenį, palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Sumaišykite cukraus pudrą, įkaitintą aliejų ir citrinos sultis ir gerai išmaišykite.
Razinas perliekite karštu vandeniu. Tada užpilkite romu, permaišykite ir palikite kelioms valandoms pamirkti.
Dubenyje cukrų ir pieną sumaišykite su su mielėmis.
Miltus su druska suberkite į mieles ir išmaišykite.

Vieną po kito į tešlą įmaišykite kiaušinius. Rankiniu plaktuvu tešla maišykit, kol pasidarys tampri ir atšoks nuo dubens sienelių.
Sviestą supjaustykit gabaliukais, sudėkite į tešlą ir minkykite, kol tešla tampa vienalytė.
Dubuo su tešla uždengiamas ir paliekamas 1 1/2 valandos šiltai, kad tešla padvigubėtų.
Kepimo formą ištepkite riebalais.
Tešlą išminkykite rankomis/plaktuvu ir įmaišykite razinas, spanguoles. Tešlą dar 45 minutėm palikite kilti šiltoje vietoje.
Miltuotomis rankomis iš tešlos suformuokite rutulį ir dėkite į kepimo formą.
Palikite kilti 30 min.
Boba kepkite 50-60 min., kol tamsokai pagelsta.
Išverskite bobą ant grotelių, ataušinkite
Apliekite cukraus glaistu ir papuoškite.

Ingredientai

22cm. kepimo forma
5 kiaušiniai
6 v. š. pieno
250 g sviesto
100 g cukraus
½ a. š. druskos
500 g miltų
7g sausų mielių
150 g razinų, dž. spanguolių
4-6 v. š. romo
Riebalų formai ištepti

Cukraus glaistas:
250 g cukraus pudros
25 g kokosų aliejaus
4 – 5 v. š. citrinos sulčių