+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

9 ingr.

40 min.

190°C

Tinginių šimtalapis su varške

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdyjančio plieno groteles, uždėkite kepimo akmenį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 190 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Kepimo formos dugną išklokite lavašu, turi likti kraštai t.y. paruošus pyragą dar viršų uždengsite likusio lavašo kraštais. Bet jei lavašas siauras, tuomet bus galima iš atraižų viršų padaryti, svarbu užtengti iš vientiso lavašo dugną ir šonus formoje.
Dubenyje sumaišykite varškę su kiaušiniais, grietine, pienu, cukrumi, soda, druska, viską paprastai išmaišykite šakute.
Suplėšykite likusį lavašą, nesvarbu kaip. Sumerkite plėšytą lavašą į varškės masę, viską gerai permaišykite ir visą tą paruoštą įdarą supilkite į formą su išklotu lavašu. Palyginkite rankomis, kad neliktų oro tarpų.
Viršų uždenkite likusiais lavašo krašteliais ir ištepkite tirpintu sviestu.
Kepam ant netiesioginės 190C 40 min.
Atvėsinam ir skanaus

Ingredientai

26 cm. kepimo formai
2 vnt lavašo
500 gr. varškės
300 g grietinės
4 kiaušinių
50 gr. sviesto
100 ml pieno ar jogurto
4 šaukštai cukraus
0.5 arb. š. sodos
žiupsnelis druskos