+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

8 ingr.

17 min.

200°C

Lava cake

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Uždėkite nerūdyjančio plieno kepimo groteles.
Ant grotelių statykite puodą su vandeniu, ant jo indą su šokoladu ir sviestu. Garų vonelėje kaitinkite šokoladą kelias minutes, kol ištirps.
Kiaušinius atskirkite, trynius į vieną indą, baltymus į kitą. Į trynius sudėkite cukrų ir maišykite, kol pašviesės ir ištirps cukrus. Sumaišykite su šokoladu. Įsijokite miltų šaukštą ir permaišykite.
Išplakite baltymus iki standumo ir palengva įmaišykite į šokolado masę.
Ant grotelių uždėkite kepimo akmenį ir jį gerai įkaitinkite.
Formeles ištepkite sviestu. Supilkite paruoštą masę, dėkite ant kepimo akmens ir kepkite 8 min. uždarius kepsninės dangtį. Dangčio kepimo metu neatidarinėkite.
Kai iškepsite, palikit 3-5 min. atvėsti. Vėliau, peilio pagalba labai atsargiai „apeikite“ šonus apverskite į lėkštę ir patiekite.

Ingredientai

4 kiaušiniai
100 g. šokolado (nemažiau 70% kakavos)
4 v. š. cukraus
1 v. š. kakavos
Sviesto, kad ištirpdyti šokoladą. Ir patepti formeles.
1v. š. miltų