+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

15 ingr.

75 min.

220°C

Plovas iš brisketo ir kaulų čiulpo

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju ir palaukite kol temperatūra pakils iki 220 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Kazane stipriai įkaitiname aliejų ir kas kartą pamaišydami skrudiname mėsą. Procesas užtruks apie 10 min. Tada sudedame svogūnus ir juos apkepame kartu su mėsa, kol suminkštės ir įgaus geltoną spalvą. Dedame morkas, avinžirnius, prieskonius, chili, česnaką, uogas, razinas, kumino sėklas ir viską užpilame karštu vandeniu. Prisukame Bono sklendes iki minimumo, uždengiame kazano dangtį ir verdame apie 50 min.
Suberiame ryžius i didesnį indą ir užmerkiame maždaug 30 min. karštame pasūdytame vandenyje. Po to, kai zirva bus į pabaigą, perplauname juos minimum 10x drungnu vandeniu, kol jis liks skaidrus.
Kai viskas pavirs apie 50 min. beriame ryžius ir tolygiai juos paskirstome, kad minimaliai juos apsemtų vanduo (zirva). Uždengiame kazano dangti ir dar verdame 15 min. Jei vandens likutis yra per didelis (burbuliuoja), išgariname jį atidarę kepsninę ir nuėmę kazano dangtį, centruodami plovą į kazano vidurį.
Skanaus.

Ingredientai

1,2 kg rūkyto brisketo. (~7h. iki 96C. Vidinės)
1 kaulų čiulpas
1 stiklinė avinžirnių (mirkytų minimum 5val.)
1 kg. Ryžių
1 kg. morkų
3 vnt. svogūnų
2 čili pipirai
3 česnako galvos
250 ml saulėgrąžų aliejaus
2 valg.š. Plov.lt plovo prieskonių
Sauja Plov.lt raugerškio uogų
1 arb. š. Plov.lt kumino seklų (pakepintų ir sutrintų)
Sauja razinų
2l. verdančio vandens.
1,5 v.š druskos