+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

10 ingr.

40 min.

180°C

Apverstas obuolių pyragas

Pyrago tešla:
Į dubenį sudėkite minkštą (kambario temperatūros) sviestą ir cukrų. Viską išplakite iki purumo. Tuomet įmuškite po vieną kiaušinį - po kiekvieno gerai išplakdami.
Į sviesto ir kiaušinių plakinį suberkite vanilės ekstraktą, miltus ir pieną.
Viską gerai išplakite nedideliu greičiu.

Obuolių ir karamelės sluoksnis:
Obuolius nulupkite ir perpjaukite į keturias dalis. Pagardinkite gerai cinamonu.
Paruoškite Kamado BONO kepsinę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 130 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Į keptuvę ar kepimo indą sudėkite sviestą, cukrų. Keptuvę dėkite ant grotelių ir maišant palaukite, kol cukrus ištirps. Sudėkite obuolius ir pakepkite viską, kol obuoliai suminkštės apie 10 min. Ant grotelių uždėkite kepimo akmenį, atidarykite sklendes ir pakelkite temperatūrą iki 180C. Ant viršaus sudėkite tešlą ir tolygiai ją paskleiskite. Kepkite 30 min.
Iškepusį pyragą išimkite ir palike atvėsti. Apverskite pyragą į lėkštę.

Skanaus.

 

 

Ingredientai

Tešlai:
200 g miltų
½ arb. š. malto cinamono
115 g kambario temperatūros sviesto
150 g cukraus
3 didelių kiaušinių
125 ml pieno
1 arb. š. vanilės ekstrakto (jei neturite natūralaus - nenaudokite jokio dirbtinio kvapiklio, geriau jokio)

Obuolių ir karamelės sluoksniui:
5-7 vidutinio dydžio obuolių
55 g sviesto
110 g rudojo cukraus