I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

6 ingr.

10 min.

200°C

Mieliniai pyragėliai su mėsa

Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles, cukrų ir 2 šaukštus miltų iš bendro kiekio, leiskite pastovėti, kol mielės sureaguos max 10 min.
Supilkite aliejų ir miltus, minkykite tešlą apie 5 min. kol taps glotni ir elastinga. Įdėkite tešlą į maišelį ir jį gerai užriškite.
Pasiruoškite ledinį vandenį (aš pusvalandį prieš tešlos ruošą pastatau į šaldiklį ir dar pripilu apie 12-20 ledukų. Į tą vandenį dėkite maišelį su tešla ir palaikykite 30 min.
Tešla turėtų pakilti, pasidaryti tokia porėta ir ypač minkšta.
Tuomet ją dalinam į 14-16 vienodų kamuolėlių ir formuojam pyragėlius.
Įdarą kokį tik norit obuoliai su cinamonu, bulvės su šonine, varške, malta mėsa na improvizacija visiška.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles.
Palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Ant grotelių statykite keptuvę, įkaitinkite aliejų ir keptuvėje ant nedidelės ugnies po 3-4 min iš abiejų pusių.
SKANAUS !!!

Ingredientai

Mielinė tešla:
500 gr. miltų (kaip visada nedėkite visų, pradėkite nuo 400 ir minkant vis papildykite, kol tešla taps elastinga)
2 v. š. aliejaus
druska,
2 v.š. cukrus
250 ml. šilto vandens
11 gr. sausų mielių arba 33g. šviežių