Žemaičių blynai
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles. Palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.Išvirtas bulves sumalkite, įmuškite kiaušinius, suberkite druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkykite tešlą. Padalinkite vienodais gabalėliais. Vištieną išvirkite, sumalkite ir sumaišykite su kepintu svogūnu. Formuokite kaip cepelinus, paskui suplokite. Ant grotelių statykite ketaus keptuvę, įkaitinkite aliejų ir apkepinkite keptuvėje ant nedidelės ugnies po 4-5 min iš abiejų pusių.
Padažo gamyba:
Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto ir pakepkite smulkintus svogūnus, šoninę ir pievagrybius, sudėkite traiškytą česnaką, supilkite grietinę, pieną ir miltus. Kelias minutes maišant pakaitinkite. Iškeptus blynus apliekite padažu ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus
Ingredientai
15 vidutinio dydžio bulvių2 kiaušinių
Druskos
3 v. š. miltų
3 v. š. krakmolo
Įdarui :
300 g. vištienos
1 vnt. svogūno
Aliejaus kepimui
Padažui:
150 g. pievagrybių
150 ml. grietinės
150 g. pieno
100 g. šalto rūkymo šoninės
1 vnt. svogūno
1 a. š. miltų
1 a. š. sviesto
1 vnt. česnako
Svogūnų laiškų