Lašišos pyragas
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir kepimo akmenį.Palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Porus supjaustykite griežinėliais ir apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus, atvėsinkite ir sumaišykite su grietine. Pagardinkite druska ir pipirais. Sluoksniuotą tešlą išvyniokite tiesiai ant kepimo skardos kurioje ištieskite kepimo popierių. Į vidurį dėkite lašišos gabalą, užtepkite porų mišiniu ir ant viršaus sudėkite tarkuotus kiaušinius. Tešlos kraštus įpjaukite juostelėmi, užlenkiant po vieną dalelę iš vienos ir iš kitos pusės supinkite pynę. Arba tiesiog uždenkite kitu tešlos lakštu. Patepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite saulėgrąžomis. Kepkite apie 20 min., kol tešla gražiai paruduos.
Skanaus.
Ingredientai
500 gr. sluoksniuotos bemielės tešlos500 gr. lašišos be odos
2 porų
1 šaukšto grietinės
3 kietai virtų kiaušinių
druskos, piprų
1 kiaušinio tešlai aptepti
Saulėgrąžų pabarstymui