Midijos balto vyno padaže su šafrano duona
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.Puode įkaitinkite porą šaukštų aliejas, apkepkite smulkintus svogūnus, česnaką, čili, šoninės kubelius ir pomidorus. Užpilkite vynu, pagardinkite druska, pipirais ir pakaitinkite, kol skystis nugaruos. Suberkite midijas ir troškinkite 5 min.
Pabarstykite žalumynais.
Miltus sumaišykite su kokosų aliejumi ir šafranu, užminkykite tešlą, iškočiokite 1 cm. storio paplotėlius.
Kepsninę paruoškite netiesioginiam kepimui, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir kepimo akmenį.
Gerai įkaitinkite kepimo akmenį ir kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių.
Skanaus.
Ingredientai
Patiekalui pagaminti naudojome:1 kg midijų
200 g svogūnų
250 g pomidoriukų
150 g šoninės
200 ml balto vyno
1 čili pipirą
20 g česnako
50 g petražolių
2 v. š. natūraliai brandinto sojos padažo
Tešlai:
400 g miltų
Keli žiedelius šafrano
100 ml kokosų aliejaus
100 ml vandens
Druska, pipirai