I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

7 ingr.

1 val.

200°C

Įdaryti grill obuoliai

Pirmiausia pasiruošiam įdarą. Nusilupam ir susitarkuojam su burokine tarka du iš šešių obuolius ir tarkį sumaišom su likusiais ingradientais. Po to nusilupam likusius keturis obuolius ir perpjaunam skersai šerdies per pusę. Su šaukštu gražiai išskobiam obuolių puselių vidų. Pasigaminam iš kelių sluoksnių folijos obuolių formos laikiklius ir ir nupjauname formos dugną, kad iš kepamų ubuolių skystis nubėgtų į kepimo indą. Sudedam obuolių apatines dalis į folijos formeles, sustatom į kepimo indą, sudedam ant abuolių puselių įdarą ir uždengiam įdarytas puseles viršutine obuolio dalimi. Į kepimo indą įpilame truputį vandens ir įmetam kelias cinamono lazdeles.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių.
Obuolius kepam 45 - 75 min, priklausomai, nuo obuolių dydžio ir rūšies. Būtinai kas 15 min visus obuolius palaistom susidariusiomis kepimo metu sultimis. Jei matot, kad sultys greit išgaruoja, įpilkit dar vandens. Obuoliai kepdami neturi išdžiūti. Vartojam iškeptus vienus, su plakta vaniline grietinėle, ledais
Skanaus !

Ingredientai

Reikia 6 obuolių (saldžių arba saldžiarūgščių ir maximaliai sultingų)
Pusės citrinos sulčių ir tos pačios citrinos žievelės
3 v.š. riebios grietinėlės
3 v.š. paprasto arba rudo cukraus
1 kiaušinio trynys
Galima 1 v.š. contreu ar grand marinier likerio, bet nebūtina
Kelios cinamono lazdelės