+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

17 ingr.

30 min.

180°C

Šakšuka

Paruoškite Kamado BONO kepsinę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Keptuvę statykite ant grotelių, supilkite aliejų, įkaitinkite, suberkite svogūnus, paprikas, česnaką, prieskonius, druskos ir pipirų.
Kepkite dažnai maišant, kol daržovės sušvelnės, apie 10 minučių.
Įpilkite pomidorų, pomidorų padažo ir cukraus. Virkite, kol pomidorų mišinys pradeda mažėti, apie 10-12 minučių.
Naudodami medinį šaukštą, pomidorų mišinyje padarykite 6 įdubas arba „šulinius“ (įsitikinkite, kad įdubos yra išdėstytos atskirai). Švelniai įleiskite kiaušinį į kiekvieną įdubą.
Sudėkite fetos sūrį ir alyvuoges.
Uždenkite kepsinės dangtį ir kepkite 5 min., kol sutvirtės kiaušinių baltymai.
Papuoškite šviežiomis petražolėmis ir mėtomis.
Skanaus.

Ingredientai

3 v. š. aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
1 didelis geltonasis svogūnas, kapotas
2 žaliosios paprikos, kapotos
2 česnako skiltelės, nuluptos, kapotos
150 gr. Smulkinto fetos sūrio
100 gr. juodųjų alyvuogių be kauliuko
1 arb.š maltos kalendros
1 šaukštas saldžiosios paprikos
1/2 arb. š. kumino
Druskos
Pipirų
6 prinokę pomidorai kapoti
1/2 puodelio pomidorų padažo (apie 118 ml)
1 šaukštelis cukraus
6 dideli kiaušiniai
1/4 puodelio kapotų šviežių petražolių lapų
1/4 puodelio kapotų šviežių mėtų lapų