I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

15 ingr.

40 min.

200°C

Šrilankietiško moliūgų karis

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite puodą ir gerai įkaitinkite.
Moliūgą supjaustykite kubeliais, įtrinkite čili pipirais, kario prieskoniais, kmynais bei ciberžolėmis.
Į karštą puodą su aliejumi berkite garstyčių sėklas, dėkite cinamono lazdelę, pjaustytą svogūną ir viską šiek tiek apkepkite.
Tada berkite imbierus ir česnakus ir dar apie minutę pakepkite. Sudėkite paruoštus moliūgus, pilkite vandens ir pusę kokosų pieno. Troškinkite apie 15 minučių , kol suminkštės moliūgas.
Tada supilkite likusį kokosų pieną ir dar virkite apie 5 minutes. Nuimkite puodą į karį pilkite citrinų sultis. Pagardinkite druska, pipirais. Karis paruoštas. Valgyti rekomenduojame su ryžiais.

Ingredientai

4 asmenų patiekalui reikės:
500 g moliūgo
pusės čili pipiro
pusės šaukštelio kario prieskonių
žiupsnelio kmynų
pusės šaukštelio maltų ciberžolių
2 šaukštai aliejaus
0,5 šaukštelio garstyčių sėklų
1 cinamono lazdelės
1 svogūno
pusė šaukštelio tarkuoto imbiero
3 skiltelių česnako
druskos
pusės stiklinės vandens
1 stiklinės kokosų pieno
1 šaukšto citrinų sulčių