Tailandietiška žuvienė
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.Šalotinius svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite puode su šlakeliu alyvuogių aliejaus, sudėkite šviežią, smulkintą imbierą, aitrųjį čili pipirą ir juodąjį česnaką. Sudėkite stambiai pjaustytą lašišą, menkę, nepjaustytas, lukštentas krevetes, austrių padažą ir Shiitake grybus, konservuotus bambuko ūglius ir pupelių daigus. Viską šiek tiek apkepinkite. Supilkite sultinį pagamintą iš vandens, džiovintų laimo lapų, sojos, žuvies padažo ir raudonosios kario pastos. Viską palikite troškintis ant silpnos ugnies apie 25 min. Pabaigai supilkite kokosų pieną, šviežią, smulkintą kalendą ir kelias minutes dar pavirkite.
Patiekite su skrudinta česnakine duona.
Skanaus
Ingredientai
2 vnt. šalotinių svogūnųŠlakelis alyvuogių aliejaus
Didesnis gabalėlis šviežio imbiero
1-2 vnt. aitriojo čili pipiro
3 vnt. juodojo česnako
Šviežios lašišos
Pora gabaliukų šviežios menkės
Tigrinių krevečių
Austrių padažo
Shiitake (šitake) grybų
1 skardinė konservuotų bambukų ūglių
Pupelių daigų
Džiovintų žaliosios citrinos lapų (Thai Kafir lime leaves)
Sojos
Žuvies padažo
Raudonojo kario pastos (Thai Red Curry paste)
Vandens
1 skardinė kokosų pieno
Šviežios kalendros