Aštri Sičuano sriuba su kiauliena ir Tofu sūriu
Mėsą supjaustykite plonais, mažais gabaliukais. Suberkite į indą ir užpilkite sojų padažu. Išmaišykite. Palikite 15-20 min. pasimarinuoti ir kartais pamaišykite. Tofu sūrį supjaustykite kubeliais, imbierą, svogūnų laiškus, čili pipirą ir česnakus supjaustykite smulkiai.Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Į kepsninę įstatykite puodą. Įpilkite ir įkaitinkite truputį aliejaus. Suberkite imbierą ir česnakus. Pamaišydami apkepinkite kol pradės gelsti ir pasklis aromatas. Suberkite kiaulieną. Pamaišydami kepkite apie 5-10 min. Suberkite čili pipirus. Išmaišykite.
Pamaišydami kepkite kol mėsa apskrus. Įpilkite Sriracha padažo pagal norimą aštrumą. Išmaišykite. Pamaišydami pakepkite dar apie 1 min. Supilkite vištienos sultinį, išmaišykite ir palaukite kol užvirs.
3 arbatinius šaukštelius kukurūzų krakmolo intensyviai sumaišykite su 4-5 valgomaisiais šaukštais vandens kad pilnai ištirptų. Pastoviai maišykite ir plona srovele supilkite į puodą. Truputį palaukite kol šiek tiek sutirštės. Nuimkite puodą nuo ugnies.
Suberkite svogūnų laiškus ir Tofu kubelius. Išmaišykite. Uždenkite puodą ir palikite pastovėti 5-7 minutes, kad į Tofu įsigertų sriubos skoniai ir aromatai.
Pateikite su špinatų lapeliais.
Skanaus!
Ingredientai
600 g. kiaulienos sprandinėsSojų padažo
360 g. Tofu sūrio
2 v. š. šviežio imbiero
5 skiltelės česnakų
1-2 vnt. čili pipiro
Padažo - marinato „Sriracha“
1,5 l. vištienos sultinio
3 a. š. kukurūzų krakmolo
Vandens
Svogūnų laiškų
Špinatų