I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

19 ingr.

2,20 val.

180 °C

Gurmaniškas jautienos troškinys

Avinžirnius, raudonąsias bei dryžuotąsias pupeles pamerkite pusdieniui (kambario temperatūroje), pasūdytame vandenyje. Jautieną supjaustykite didesniais gabalais. Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite kazaną, ir gerai įkaitinkite.
Įpilkite šlakelį aliejaus ir apkepinkite mėsą. Sudėkite pjaustytas daržoves, šiek tiek apkepkite, sudėkite pomidorų pastą, konservuotus pomidorus ir supilkite sultinį, kad apsemtų viską tik šiek tiek, pamaišykite. Priverkite sklendes, sumažinkite ugnį, sudėkite čili pipirus, tarkuotą imbiero gabalėlį, pagardinkite „Lagman“ prieskoniais, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 1 valandą.
Po valandos dėkite avinžirnius bei pupeles, troškinkite dar gerą valandą. Nuimkite dangtį, ir leiskite dar pasitroškinti 15-20 min. kol pupelės suminkštės.
Patiekalą gardinkite šviežiomis, smulkintomis kalendromis bei smulkintais anakardžių riešutais.
Skanaus

Ingredientai

Jautienos uodegų
Jautienos kulniukų
150 g. avinžirnių
150 g. raudonųjų pupelių
150 g. dryžuotųjų pupelių
3 vnt. nedidelių svogūnų
2 vnt. morkų
1 vnt. paprikos
Pora stiebų salierų
4 skiltelės česnako
Tarkuoto imbiero
Saujelė smulkintų anakardžių riešutų
50 g. pomidorų pastos
0,5 skardinės konservuotų pomidorų be odelės
Sultinio (50% vištienos ir 50% jautienos)
Šlakelis alyvuogių aliejaus
2-3 vnt. čili pipirų
Plov.lt „Lagman“ prieskonių
Sauja šviežių kalendrų