Aštri degintų daržovių sriuba su kalmarais ir midijomis
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.Sumeskite į anglis paprikas ir baklažaną, nudeginkite daržoves, nulupkite ir sutrinkite maisto smulkintuvu iki norimos konsistencijos. Pagardinkite druska ir pipirais. Įstatykite dviejų zonų sistemos ketaus groteles ir apskrudinkite kalmarus.
Kepsninėje įstatykite į laikiklį Grandfeu puodą. Įpilkite aliejaus ir pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnako skilteles, žiedeliais pjaustytus kalmarus, pagardinkite druska, pipirais, šlakeliu austrių padažo, rūkytais čili dribsniais. Pakepkite kelias minutes vis maišydami. Sudėkite trintas daržoves, supilkite konservuotus pomidorus ir įpilkite 400-500 ml. karšto vandens. Viską gerai išmaišykite ir uždėję dangti virkite apie 10-12 min. Vėliau įpilkite truputį grietinėlės, sudėkite midijas ir dar pavirkite apie 5 min.
Sriubą gardinam smulkintomis, šviežiomis petražolėmis ir skrebučiais.
Skanaus
Ingredientai
1 vnt. geltonosios paprikos3 vnt. raudonųjų paprikų
1 vnt. baklažano
2 vnt. svogūnų
4 skiltelės česnako
3 vnt. kalmarų
Midijų
Druskos
Pipirų
Šlakelis austrių padažo
Rūkytų čili pipirų dribsnių
800 g. luptų, smulkintų konservuotų pomidorų
400-500 ml. karšto vandens
Grietinėlės
Aliejaus kepimui
Sauja šviežių petražolių
Skrebučių (krutonų)