prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

18 ingr.

80 min.

180°C

Ėrienos troškinys LAGMAN

Aštraus padažo gamyba:
Čili pipirą perpjaukite ir, jei nemėgstate labai aštriai, išimkite sėklas, smulkiai supjaustykite. Suberkite į indą. Išspauskite česnako skilteles, užpilkite šaukštelį obuolių acto, įberkite porą žiupsnelių druskos.
Maksimaliai įkaitinkite alyvuogių aliejų ir supilkite į padažo ruošinį. Viską gerai išmaišykite ir atidėkite.

Lagmano gamyba:
Avienos kurdiuką supjaustykite mažais kubeliais, mėsą - juostelėmis. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Morkas ir paprikas – šiaudeliais, pomidorus ir baklažaną - kubeliais. Česnako skilteles sutraiškykite.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Statykite kazaną, ir kol jis kaista, suberkite ir ištirpinkite kurdiuko kubelius. Spirgučius išimkite, jų nenaudosime. Palaukite kol kazanas labai gerai įkais. Dalimis, kad neatšaltų kazanas, po keletą minučių iš visų pusių apkepkite mėsą. Į kazaną sudėkite visą, apkeptą mėsą. Išmaišykite, suberkite svogūnus ir pavartydami pakepkite 5-7 minutes. Suberkite morkas, pakepkite 5 - 10 minutes. Įberkite Plov.lt LAGMAN prieskonius, tarp delnų sutrindami berkite kumino sėklas, paprikos miltelius, traiškytas česnako skilteles, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Suberkite pomidorus ir baklažaną, patroškinkite apie 6 - 7 minutes. Dėkite paprikas ir maišydami patroškinkite dar apie 5 minutes. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad tik šiek tiek dengtų kazano turinį. Kazaną uždenkite, kepsninės sklendes palikite tik minimaliai atidarytas ir troškinkite apie 30 - 40 minučių. Į pabaigą troškinimo paragaukite, jei reikia dar berkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.

Kol troškinys verda, gaminame makaronus:
Puode užvirkite vandenį. Kiekis pagal principą: 100 g. makaronų = 1 l. vandens = 10 g. druskos. Suberkite makaronus ir virkite 3 - 5 minutes.
Supilkite makaronus į koštuvą ir perplaukite šaltu vandeniu, kad nesuliptų. Atidėkite.
Į dubenėlį dėkite makaronus, ant viršaus Lagmaną ir užpilkite trupučiu naminio aštraus padažo. Pagardinkite šviežiomis petražolėmis.
Skanaus

Ingredientai

150 g. kurdiuko (avienos riebalų) arba aliejaus
1,2 kg. ėrienos kumpio
600 g. svogūnų
3 vnt. morkų
700 g. pomidorų
3 vnt. paprikų (2 raudonos, 1 geltona)
3 skiltelių česnako
1 vnt. baklažano
Druskos
Pipirų
0,5 a. š. Plov.lt kumino sėklų
2 v. š. Plov.lt LAGMAN prieskonių
2 a. š. paprikos miltelių
500 g. naminių arba pirktinių šviežių makaronų
Šviežių petražolių

Aštriam padažui:
1 vnt. čili pipiro
5 skiltelės česnako
Druskos
1 a. š. obuolių acto
5 v. š. alyvuogių aliejaus