Rūkytų vištų širdelių-grybų troškinys
Receptas iš KK BBQ užrašaiŠirdeles 1 valandą marinuojame sojos padaže.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 110 laipsnių. Sudėkite rūkymui skirtas kaladėles, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Rūkome 30-40 minučių.
Kepsninę paruoškite tiesioginiam kepimui, įstatykite puodą ir gerai įkaitinkite.
Su šlakeliu alyvuogių aliejaus 5 minutes kepiname svogūną ir česnaką. Dedame morkas, kepame 5 minutes, gybus -3 minutes ir širdeles -3 minutes. Pilame grietinėlę, prieskonius ir troškiname 15 minučių.
Skanaus.
Ingredientai
1 kg valytų vištų širdelių200 g pusžiedžiais pjaustytų pievagrybių
2 šiaudeliais pjaustytos morkos
2 smulkiai pjaustyti svogūnai
400 ml riebios grietinėlės (35%-50%)
6 skiltelės kapoto česnako
50 ml sojos padažo
Alyvuogių aliejus
Druska, pipirai
Švieži krapai
3-4 vnt. ąžuolo rūkymo kaladėlių