Itališkų dešrelių ir vištienos troškinys
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite puodą ir gerai įkaitinkite.Įpilame šlakelį aliejaus, sudedame dešros ir vištienos kubelius, apskrudiname.
Išimame iš puodo ir atidedame į šalį. Beriame svogūną, česnaką ir pipirus į keptuvę ir apkepame 5 minutes, kol šiek tiek suminkštės. Dedame rozmarino, baltojo vyno ir acto, leidžiame nuburbuliuot minutę, tadasuberiame vištieną ir dešrą atgal į keptuvę. Beriame bulvių, sultinio ir pipirų. Pagardiname druska ir troškiname 40 minučių, kol bulvės iškeps ir padažas šiek tiek sutirštės. Patiekiame užsibarstę su petražolėmis.
Skanaus.
Ingredientai
3 šaukštai alyvuogių aliejaus300 g itališkų dešrelų, storai supjaustytos
6 vištienos šlaunelės be kaulų, be odos, supjaustytos mažesniais gabalėliais
2 raudoni svogūnai, smulkiai supjaustyti
2 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
2 raudoni pipirai supjaustytas griežinėliais
2 šakelės rozmarino
150ml baltojo vyno
2 šaukšteliai baltojo vyno acto
300 g baby bulvių, supjaustytų per pusę
250ml sultinio.
petražolių, smulkintų