I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

12 ingr.

40 min.

200°C

Adžachuri – Gruzijos troškinys

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite puodą ir gerai įkaitinkite.
Įkaitiname saulėgrąžų aliejų ir sumetame bulves, apkepame iki auksinės spalvos ir ištraukiame.
Supjaustome virtą ėriuko liežuvį ir širdį. Viską kartu su svogūnais apkepame puode, kol svogūnai taps auksiniai ir viską ištraukiame.
Sudedame bulves, apkeptą mėsą su svogūnais, užpilame konservuotais pomidorais, barstome Chmeli suneli ir kuminu, kartu keliauja 2 švieži pomidorai.
Viską sumaišome, pabarstome žalumynais ir sudedame ant viršaus įdarytus baklažanus. Užpilame 300 ml. vandens ir pagardiname adžarijos druska.
Troškiname apie 20 minučių.
Pateikiame su pjaustytais pomidorais apibarstytais sumac prieskoniais ir DŽONDŽOLI. Gruzijoje ne raugina agurkų ir kopūstų, o raugina džondžoli gėles.
Skanaus.
Video rasite čia :

Ingredientai

Po 2 vnt. Ėrienos virtos širdies ir liežuvio
4 didelių bulvių
200 ml saulėgrąžų aliejaus
1 indelis konservuotų smulkintų pomidorų
4 švieži pomidorai
Žalumynai pagal skonį
PLOV.LT chmeli suneli
Kuminas
Adžarijos druska
Konservuoti įdaryti baklažanai
Džondžoli
Prieskoniai Sumac