I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

19 ingr.

3,5 val.

150°C

Ukrainietiški barščiai

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju ir palaukite kol temperatūra pakils iki 150 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles.
Mėsą trumpai parūkykite arba gerai apskrudinkite ant didelės kaitros ir dėkite į puodą, suberkite stambiai pjaustytą svogūną, pagardinkite pipirais, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite ant mažos kaitros 3-4 valandas.
Kol verda sultinys nusivalykite ir sutarkuokite burokėlius. Dubenyje supilkite actą, pomidorų pastą ir cukrų, sudėkite burokėlius ir viską gerai išmaišykite. Pakepinkite keptuvėje ant įkaitinto ghee sviesto. Maišydami kepkite porą minučių, tuomet samčiu nuo verdančio sultinio nugriebkite riebalų sluoksnį ir supilkite į burokėlius. Viską gerai išmaišykite ir patroškinkite, bet neperkepkite, burokėliai dar turi būti traškūs. Burokėlius atidėkite.
Tarkuotas morkas ir smulkiai pjaustytą salierą trumpai pakepinkite su ghee sviestu ir atidėkite.
Iš sultinio (po mažiausiai 3 val.) ištraukite mėsos kaulus, svogūną ir pipirus. Nuo kaulų nupjaustykite mėsą, atidėkite į šoną. Didinkite kepsninės kaitrą ir suberkite kubeliais pjaustytas bulves. Kai sultinys su bulvėmis užvirs, sudėkite smulkiai pjaustytus kopūstus ir virkite apie 15-20 min. Vėliau sudėkite troškintus burokėlius, kepintas morkas, kvapiuosius pipirus, pasūdykite ir įmeskite kelis lauro lapus.
Keptuvėje išlydykite šaukštą ghee sviesto, įberkite šaukštą miltų, greitai išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies. Viską sudėkite į sriubą ir pavirkite dar 5min.
Smulkiai supjaustykite lašinukus ir žalumynus, sutarkuokite 3-4 skilteles česnako ir suberkite į sriubą. Ten pat sudėkite ir pjaustytą mėsą nuo kaulų. Nuimkite nuo kaitros ir uždengę palaikykite apie 20 min.
Išvirtus barsčius gardinkite grietine ir žalumynais, valgykite su mieline bandele.
Skanaus

Ingredientai

Jautienos su kaulu ( kulninės)
Sūdytų lašinių
200 g. kopūsto
2 vnt. didesnių burokėlių
2-3 vnt. bulvių
1 vnt. morkos
1 vnt. svogūno
3-4 skiltelės česnako
Saliero stiebų
Šviežių petražolių
Šviežių krapų
Saliero stiebų
2 v. š. pomidorų pastos
Miltų
Lydyto ghee sviesto
2 v. š. acto
2-3 lauro lapų
Juodųjų ir kvapiųju pipirų
2 v. š. cukraus