Rūkyta elnienos file
Elnieną pagardinkite druska, pipirais, kad file būtų gražios formos suriškite maistiniu siūlu. Dėkite į vakuminį maišelį ir “Sous-vide“ gaminimo būdu laikykite val. Iki 55C .Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 100 laipsnių. Sudėkite rūkymui skirtas kaladėles, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Tuomet dėkite ant grotelių ir rūkykite 1.5 val.
Pabaigai išimkite deflektorius, jei reikia papildykite anglimis, atidarykite sklendes ir pakelkite temperatūrą iki 300C
Apskrudinkite po 2 min. iš kiekvienos pusės.
Skanaus.
Ingredientai
Elnienos fileDruska
Pipirai
3-4 vnt. ąžuolo rūkymo kaladėlių