+370 680 12001  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

Kaip jauku, kai vakare savo kieme šnekučiuojatės su draugais, o nosį kutena viliojantis kepamos mėsytės aromatas. KAMADO BONO kepsninėje iškeptas maistas išlieka sultingas ir kvapnus. Be to, KAMADO BONO - ypatinga kepsninė, ji daugiafunkcė ir patogi naudoti. Štai keletas idėjų, kurias galėsite įgyvendinti kepdami KAMADO BONO kepsninėje.

 

Tai pats paprasčiausias ir dažniausiai naudojamas kepimo būdas, kai maistas gaminamas ant atviros ugnies. Jis ypatingas tuo, kad viršutinis mėsos sluoksnis gražiai apskrunda ir sultingas kepsnys pasidengia traškia plutele.
Šiuo būdu itin tinkama kepti švelni, iki 5 cm storio mėsa be kaulų, pvz., mėsos kepsniai, maltos mėsos gaminiai, vištos krūtinėlė be kaulų, mėsainiai ir kebabai.

Taip kepti galima ir žuvies filė, daržoves bei kitą greitai paruošiamą maistą. Naudodami šią kepsninę galėsite mėgautis ir ant atviros ugnies iškepta ispaniška paelija bei kinų patiekalais.
Kepsninė KAMADO BONO sukonstruota labai sumaniai, maistas kepa po dangčiu, be to, jūs patys galėsite reguliuoti temperatūrą oro sklendėmis.

 

Visi žinome, kaip sunku iškepti didesnius mėsos gabalus, kai niekada nežinai, ar viduje mėsa dar žalia, ar jau iškepusi. Netiesioginio kepimo ir skrudinimo funkcija geriausiai tinka didesniems paukštienos ir mėsos gabalams kepti, nes jų paruošimas reikalauja daugiau laiko. Tokiam kepimui pasirinkite storesnius mėsos gabaliukus (5 cm storio arba daugiau) arba gabaliukus su kaulu, pavyzdžiui, viščiuko dalis. Plonesnio gabaliuko viršutinis sluoksnis lengvai apskrus, kol iškeps vidus.

Kepant lėtuoju būdu tarp kepamo maisto ir anglių padedamas specialus padas, apsaugantis maistą nuo atviros ugnies. Maistas kepa dėl įkaitusios oro srovės ir šilumos, kurią sulaiko KAMADO BONO kepsninės sienelės ir dangtis. Neišsigąskite, tikrai nereiks keletą valandų praleisti stovint prie kepsninės. Oro sklendėmis parinkę tinkamą pastovią kepimo temperatūrą, galėsite ilgai ją išlaikyti, o anglys rusens pamažu, todėl Jums nereikės nuolat jų prižiūrėti arba papildyti.

 

KAMADO BONO pradžiugins ne tik sultingos ar apskrudusios mėsytės mėgėjus. Čia pagal savo močiutės receptą išsikepsite paties užmaišytos duonos, ragaišio, nuostabaus skonio sausainių, pyragų, vaikų dievinamos picos, paplotėlių ar bandelių. KAMADO BONO gali kuo puikiausiai veikti kaip tradicinė mūrinė krosnis. Paslaptis ta, kad ši kepsninė gali ilgai išlaikyti pastovią

temperatūrą, leidžia ją tiksliai reguliuoti ir turi specialius kepinių kepimo priedus, pvz., picos ir kepinių kepimo akmenį. Visa tai leidžia Jums mėgautis duonos ir kitų gaminių iš miltų kepiniais. Kepant drėgmė iš duonos ar picos įsigeria į kepimo akmenį. Taip susidaro traški, tikrų tikriausia duonos plutelė, kurios neišgausite kepdami orkaitėje arba paprastoje kepsninėje.

 

Kokybiškų rūkytų gaminių parduotuvėse vis mažiau. Kartais taip pasiilgstame dūmu kvepiančios žuvies, kumpio. Žinoma, KAMADO BONO kepsninė gali ir tai. Rūkymo procesas trunka kelias valandas, bet paragavę tokiu būdu pagamintų patiekalų suprantame, kad vertėjo laukti. Šio ilgo kepimo rezultatas – sultinga, lengvai atsiskirianti nuo kaulų, švelni ir aromatinga, mediena ir dūmais kvepianti, nepakartojamo skonio mėsa. Savaime suprantama, kad KAMADO BONO kepsninėje galėsite rūkyti ne tik raudoną mėsą. Jūsų svečiai bus maloniai nustebinti, skanaudami Jūsų rūkytos žuvies, kalakutienos, sūrio, daržovių.

Tokiu būdu paruošę produktus galėsite pagaminti nepakartojamų užkandžių ar pagrindinių patiekalų. Rūkymo temperatūra svyruoja nuo 107 iki 135 °C. Kad galėtumėte didžiuotis savo rūkytais gaminiais, tereikia išmokti nustatyti reikiamą temperatūrą kepsninės oro sklendėmis, o visą darbą atliks Jūsų KAMADO BONO. Nepamirškite, kad ši kepsninė gali ilgai išlaikyti pastovią temperatūrą ir nereikalauja nuolatinės priežiūros. Specialus kepsninės padas, apsaugantis maistą nuo atviros ugnies, praleidžia tik šilumą ir dūmus, reikalingus rūkymui. Beje, tokiu būdu ruošiant maistą, jo vartyti nereikės.