I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

16 ingr.

60 min.

180°C

Briedienos paplotėliai su gratin bulvėmis raudono vyno padaže

Sumaišykite mėsą su prieskoniais, padalinkite į 4 lygias dalis ir iš jų tarp delnų suformuokite kamuoliukus, kuriuos sudėkite į šaldytuvą ir leiskite 20 min. atvėsti.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus lygų paviršį ir dviejų zonų sistemos ketaus groteles, po jomis deflektoriaus pusmėnulį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Ant ketaus paviršiaus dėkite sviestą, įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite česnaką, žoleles sudėkite paplotėlius ir kepkite po 5 minutes iš abiejų pusių.
Skanaus.

Ingredientai

Paplotėliui:
600 gr. briedienos maltos mėsos
Druskos
Prieskonių “BURGERS & RIBS RUB”
Šakelė rozmarino
Šakelė čiobrelio
Kelios skiltelės česnako
50 gr. sviesto
Alyvuogių aliejaus

Raudono vyno padažas:
300 ml. raudono vyno
2 v. š. BUGA's spanguoli padažo
Druska
Pipirai
Svogūnas
Šakelė rozmarino
Šakelė čiobrelio
Kelios skiltelės česnako
50 gr. sviesto
Ant grotelių statome keptuvę, įkaitiname, dedame sviestą, smulkintą svogūną, česnaką, prieskonines žoleles, pilame padažą ir vyną. Permaišome ir nugariname ~50%.

Bulvių - sūrio gratinas:
400 g plonais griežinėliais pjaustytų šviežių bulvyčių
200 g tarkuoto fermentinio sūrio
300 ml riebios grietinėlės
3 valg. š Majonezo
2 tarkuotos česnako skiltelės
Druska, pipirai
Alyvuogių aliejus

Kepimo indą patepame aliejumi. Sluoksniuojame bulvytės/majonezas/sūris/česnakas/druska/pipirai (3-4 sluoksniai)
Pilame ant viršaus grietinėlę.
Kepame netiesioginėje kaitroje 180°C temperatūroje 1val. Jeigu viršus ruduoja per greitai uždengiame foliją, prieš baigiant atidengiam kad paskrustų.