I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

13 ingr.

1 val.

170 °C

Varškės pyragas su kriaušėmis

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir kepimo akmenį, palaukite kol temperatūra pakils iki 160-170 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Kriaušes perpjaukite per pusę arba į keturias dalis. Išpjaukite sėklas su koteliu.
Ištripdykite sviestą.
Dideliame inde sumaišykite varškę, miltus, cukrų, ištirpdytą sviestą. Į gautą masę supilkite kepimo miltelius, vanilinį cukrų, kiaušinį, kiaušinio trynį ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite.
Maišydami, po truputį pilkite grietinėlę, kol tešlos tirštumas gausis kaip vidutinio riebumo grietinės.
Į kepimo formos dugną įtieskite kepimo popierių. Kepimo formą ir įtiestą kepimo popierių ištepkite sviestu. Dugną, ant kepimo popieriaus, apibarstykite cukrumi ir maltu cinamonu. Išdėliokite kriaušių gabaliukus. Ant viršaus išpilkite ir išlyginkite tešlą.
Įstatykite kepimo formą ir kepkite 50min.
Iškepus traukite lauk ir palikite atvėsti keletą minučių.
Skanaus.

Ingredientai

2 vnt. kriaušių
200 g miltų
250 g riebios varškės
150 g cukrus
150 g sviesto
1 vnt. kiaušinio
1 vnt. kiaušinio trynio
1,5 a.š. kepimo miltelių
8g vanilinio cukraus
50-100ml grietinėlės
Druskos
Cukraus
Cinamono prieskonių