Jūros šukučių ir lašišos vėrinukai
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių.Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Lašišos file supjaustome pailgomis juostelėmis.
Ant medinių iešmelių veriame lašišą, perpindami su jūros šukute.
Paruoštus iešmelius pagardiname druska, pipirais, dedame ant kedro lentelių, apšlakstome citrinos sultimis ir ant grotelių.
Kepame 10 min., likus minutei iki kepimo pabaigos iešmelius aptepame tirpintu sviestu.
Pomidorus supjaustome kubeliais, sukapojame smulkiai kalendrą ir sumaišome su alyvuogių aliejumi. Pagardiname druska, pipirais.
Pomidorų miksą su šaukštu dedame ant iškeptų iešmelių.
Skanaus.
Ingredientai
500 gr. lašišos file300 gr. jūros šukučių
Citrina
Druska
Pipirai
2 vnt. Aromatinė kepimo kedro lentelė
Mediniai iešmeliai
Padažui:
50 gr. prieskoninio sviesto
Daržovių miksui:
250 gr. pomidorų
Žiupsnelis kalendros
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
Druska
Pipirai