prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

17 ingr.

1 val.

170 °C

Mantai (manty)

Gaminame tešlą. Į miltus berkite druską, pilkite aliejų ir šiek tiek išplaktą kiaušinį, išmaišykite. Tada užpilkite karštu vandeniu. Išminkykite tešlą ir palikite 20-30 min. pailsėti.
Gaminame įdarą. Truputį apkepkite svogūnus. Sumalkite avieną kartu su svogūnais, stambiu malimu. Dėkite druską, pipirus ir „Chmeli-suneli“ prieskonius. Sulipdykite manty.
Gaminame baltąjį padažą. Sutarkuojame česnaką ir įmaišome į grietinę. Gardiname druska ir pipirais.
Gaminame raudonąjį padažą. Į puodą pilkite konservuotus, pjaustytus pomidorus, įdėkite porą šaukštų adžikos, sudėkite susmulkinkitas 4 dideles česnako skilteles, valgomąjį šaukštą pomidorų pastos. Virkite kol išgaruos skystis. Pabaigoje suberkite smulkintą kalendrą bei petražoles.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 170 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į keptuvę įpilkite lydyto sviesto. Sudėkite manty, ipilkite karšto vandens, per kraštą, maždaug, kad trečdalį apsemtų. Stebėkite, kai išgaruos vanduo, vėl įpilkite šiek tiek, kepkite apie 45min. Kai iškeps pagardinkite padažais ir šviežiais žalumynais.
Skanaus!

Ingredientai

Tešlai:
1,5 kg. miltų,
1 vnt. kiaušinio
Žiupsnelis druskos
400 g. karšto vandens
100 g. augalinio aliejaus

Įdarui:
800-1000 g. avienos
1 vnt. svogūno
Druskos
Pipirų
„Chmeli-suneli“ prieskonių mišinys

Baltąjam padažui:
400 g. grietinės
1 vnt. česnako
Druskos, pipirų

Raudonąjam padažui:
Skardinė konservuotų pomidorų
2 v. š. adžikos
4 vnt. didelių skiltelių česnako
1 v. š. pomidorų pastos
Šviežios kalendros ir petražolių
Lydyto sviesto kepimui