I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

15 ingr.

2 val.

230 °C

Lazanija

Gaminame mėsos padažą. Pakepinkite smulkintus svogūnus, sudėkite faršą ir apkepinkite su svogūnais, sumeskite smulkintus česnakus ir dar truputį pakepkite. Sudėkite į mėsa smulkintus konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, čiobrelius, raudonėlį, smulkintus lauro lapelius, žiupsnelį pipirų, pagal skonį pagardinkite druska ir išmaišykite. Keptuvę uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 20-30 min. vis pamaišant.
Kol troškinasi mėsa, gaminame Bešamelio padažą. Puode ar prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Į jį suberkite miltus ir maišant pakepinkite 2-3 minutes. Maišant šluotele supilkite apie 300 ml. pieno. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Supilkite likusį pieną. Kaitinkite iki padažas sutirštės, taps kreminis (maždaug 7-9 min.) priklauso kiek miltų įdėjote.
Sutirštėjusį padažą pagardinkite arbatiniu šaukšteliu muskato, pipirais ir druska.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir kepimo akmenį, palaukite kol temperatūra pakils iki 230 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Kai viskas jau paruošta, sluoksniuokite lazaniją. Kepimo indą patepkite sviestu, dėkite makaronų lakštus, ant jų mėsą, pilkite Bešamelio padažo sluoksnį, kad padengtų lakštus, viską kartokite kol susluoksniuosite norimą storį. Dėkite ant viršaus sūrį ir kepkite apie 1 valandą.
Skanaus!

Ingredientai

Lazanijos lakštų
700 g. jautienos faršo
1 indelis konservuotų pomidorų be odelių
1 didelis svogūnas
1 v. š. pomidorų pastos
1 a. š. smulkintų lauro lapų
1 a. š. džiovinto raudonėlio
1 a. š. džiovinto čiobrelio
2 skiltelės česnako
2 žiupsneliai druskos ir pipirų

Bešamelio padažui:
600 ml. pieno
50 g. sviesto
60-70 g. miltų
1 a. š. malto muskato
1 žiupsnelis druskos ir pipirų