prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

11 ingr.

30 min.

200 °C

Chinkali

Formuokite chinkalius: iškočiokite apie 12-15 cm. skersmens apskritimą – dėkite šaukštą įdaro. Formuokite viršuje darydami smulkias klostes - kuo jų daugiau, tuo vaizdas geresnis (skoniui įtakos neturi). Užbaigdami gerai suspauskite viršūnę (kad sultinys verdant neišbėgtų).
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, palaukite kol temperatūra pakils iki 190-200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę įstatykite puodą su vandeniu. Chinkalius dėkite į verdantį, pasūdytą vandenį su keliais žirneliais pipirų ir lauro lapų. Virkite apie 10min.
Skanaus!

PASTEBĖJIMAI
Chinkalių uodegėlės nevalgomos. Išvirus jos lieka kietos;
Lipdymo procesą galite pažiūrėti youtube.com nuo 9min: https://youtu.be/sTVMeT30PRg
Sultinio kiekis tiesiogiai priklauso nuo mėsos riebumo ir pilamo vandens kiekio: įdaras mano akiai turi priminti rūgpienio konsistensiją. Miksuokit - įvairius variantus, atrasit tikrai tinkamus;
Virdami neperkraukite puodo, kad chinkliai galėtų lengvai plaukioti;

Ingredientai

Tešla:
100 ml. vandens
250 g. miltų
Šaukštas aliejaus
0,5 a. š. druskos
Tešla turi gautis kietoka. Minkykite apie 10 min., padėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui atvėsti.

Įdaras:
200 g. jautienos ir riebesnės kiaulienos (stambesnio malimo) faršo
1 a. š. kapotos kalendros
1 a. š. kapotų petražolių
Penkių rūšių pipirų
Druskos
3 vnt. smulkiai pjaustytų Lombardijos paprikų
Tarkuoto svogūno
100 ml. vandens
Lauro lapų