I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

10 ingr.

1 val. 40 min.

130 °C

Dolma

Vynuogiu lapus išskleiskite, sudėkite į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniui 3-5 minutėms. Išvirkite 100 g. ryžių, (neplaukite prieš virimą) juos virkite pusę numatyto laiko, turi būti neišvirę iki galo.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles, palaukite kol temperatūra pakils iki 100 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Statykite ant grotelių kazaną, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną. Kai svogūnai jau apkepę berkite pusę arbatinio šaukštelio ciberžolės, pusę juodųjų maltų pipiru ir šaukštelį raudonosios paprikos.
Viską išmaišykite ir suberkite smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, smulkintą kalendrą ir sudėkite mėsą. Labai gerai išmaišykite ir vos tik mėsa pabąla, nuimkite nuo ugnies, suberkite ryžius ir dar kartą labai gerai išmaišykite.
Pasiruoškite vynuogių lapus, nupjaustykite kotelius. Dėkite po šaukštą įdaro ant kiekvieno vynuogės lapo ir suvyniokite.
Metalinio 3-5 cm. gylio indo dugną išklokite likusiais vynuogių lapais, sudėkite dolmas viena šalia kitos suspaustai, viską gausiai užpilkite sultiniu, paruoškite kepsninę netiesioginiam kepimui ir lėtai troškinkite apie 1-1,5 val. 130 °C. Jei nugaruoja skystis – įpilkite dar sultinio. Iškepus ištraukite indą, uždenkite ir leiskite pastovėti apie 10-15 min. Gardinkite grietine arba graikišku jogurtu.
Skanaus

Ingredientai

1 kg. faršo ( 50% jautienos, 50% kiaulienos, idealiu atveju - smulkiai kapota mėsa, jei liesa - dėkite kurdiuko arba įmalkite šoninės)
100 g. ryžių
1 vnt. svogūno
Svogūno laiškų
Šviežios kalendros
1,5 l. riebaus naminio sultinio
Maltos ciberžolės
Džiovintos raudonosios paprikos
Šviežių arba raugintų vynuogių lapų
Alyvuogių aliejaus