I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

22 ingr.

1 val. 50 min.

160-180 °C

Gardi kopūstų lazanija

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, palaukite kol temperatūra pakils iki 160 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai
Mėsą pagardinkite svanų druska, pipirais, rūkyta paprika. Į ketaus keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, suberkite tarkuotą morką, smulkiai pjaustytą papriką, svogūną.
Daržovėms šiek tiek apkepus, sudėkite maltą mėsą, ir kepdami gerai išmaišykite jog nesušoktų į gabalus. Supilkite konservuotus pomidorus, sudėkite smulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir ant mažos ugnies troškinkite apie 40 min., tada supilkite grietinėlę, pagardinkite dar šiek tiek druska, pipirais, žiupsneliu cukraus, šlakeliu citrinos sulčių ir atidėkite į šalį.
Kopūstą nuvirkite, kaip balandėliams. Nuimkite lapus ir susluoksniuokite atsegamoje formoje su mėsa ir virtais ryžiais. Kepkite 170-180 laipsnių temperatūroje ant plokščio kepimo akmens apie 1 valandą.
Patiekite su virtomis, mažomis bulvytėmis ir padažu pagamintu iš česnako, šalotinio svogūno, džiovintų pomidorų, pomidorų pastos ir grietinėlės. Pabarstykite šviežiais, kapotais žalumynais, bei čili pipiru.
Skanaus!

Ingredientai

1 vnt. savojos kopūsto
600 g. mėgstamos maltos mėsos
1 skardinė smulkintų konservuotų pomidorų
1 vnt. morkos
1 vnt. mažos paprikos
1 vnt. svogūno
Keli saulėje džiovinti pomidorai aliejuje
0,5 a. š. rūkytos paprikos
Sviesto/aliejaus kepimui
Keli šaukštai virtų ryžių
Svanų druskos
Pipirų
Cukraus
Citrinos sulčių
200 ml. riebios grietinėlės
Mažų bulvyčių
1 vnt. čili pipiro
Sauja šviežių petražolių
Sauja šviežių krapų

Padažui:
Kelios skiltelės česnako
1 vnt. šalotinio svogūno
Pomidorų pastos
Keli saulėje džiovinti pomidorai aliejuje
200 ml. riebios grietinėlės