prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

12 ingr.

25 min.

180 °C

Kozalak manti

Tešlą supjaustykite trikampėliais ir susukite šiaudelio pagalba. Galus patepkite vandeniu, kad susiklijuotų.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite kazaną, ir gerai įkaitinkite, tuomet įpilkite aliejaus ir jame apvirkite susuktus tešlos trikampėlius. Išimkite iš aliejaus ir atidėkite į šalį.
Įstatykite į laikiklį Grandfeu puodą, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Tuomet sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, turkiškus pipirus Sivri, smulkintus žaliąjį bei raudonąjį čili pipirus ir pakepinkite apie 5 min. Suberkite nuluptus, pjaustytus pomidorus ir pakepinkite dar apie 5min. Sudėkite maltą jautieną, pagardinkite Amandus spice pipirais, ir leiskite kepti kol gražiai apskrus.
Patiekalą patiekite su turkišku jogurtu bei smulkintomis petražolėmis bei krapais.
Skanaus.

Ingredientai

Yufka tešlos
Alyvuogių aliejaus
1 vnt. svogūno
Turkiškų pipirų Sivri
1 vnt. žaliojo čili pipiro
1 vnt. raudonojo čili pipiro
2-3 vnt. pomidorų
Maltos jautienos
Amandus spice pipirų
1 indelis turkiško jogurto
Šviežių petražolių
Šviežių krapų
Yufka tešlos
Alyvuogių aliejaus
1 vnt. svogūno
Turkiškų pipirų Sivri
1 vnt. žaliojo čili pipiro
1 vnt. raudonojo čili pipiro
2-3 vnt. pomidorų
Maltos jautienos
Amandus spice pipirų
1 indelis turkiško jogurto
Šviežių petražolių
Šviežių krapų