Keptos pupelės su šonine
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir kepimo akmenį, palaukite, kol temperatūra pakils iki 170 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.Svogūnus pakepinkite keptuvėje su sviestu, kol suminkštės ir taps permatomi.
Sumaišykite gerai pupeles, pakepintus svogūnus, pomidorų padažą, garstyčias, melasą ir rudąjį cukrų. Supilkite į paruoštą kepimo indą. Viršų išklokite šoninės juostelėmis.
Kepkite netiesioginėje kaitroje 2–3 valandas. Pupelės yra paruoštos, kai viršus yra tamsus ir karamelizuotas. Patiekite šiltas.
PATARIMAS : gaminti galima žemoje temperatūroje, 6–8 valandas, tuomet skonis bus dar nuostabesnis.
Skanaus.
Ingredientai
2l. pupelių pomidorų padaže2 dideli svogūnai
2 šaukštai sviesto
3/4 puodelio pomidorų padažo
1/2 puodelio melasos
3 šaukštai garstyčių
1/4 puodelio rudojo cukraus
2 v. š. Teriyaki BBQ padažo
15 riekelių šalto rūkymo šoninės
Pipirų
Druskos