prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

11 ingr.

20 min.

180°C

Šonine įdarytos bulvės su bešamelio padažu

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Išvirkite bulves ir išskobkite vidų. Ant grotelių apkepkite šoninę ir susmulkinkite. Sumaišykite su išskobtų bulvių likučiais ir įdarykite bulves.
Paruoškite bešamelio padažą.
Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir pakepinkite iki auksinės spalvos. Tuomet pamažu supilkite pieną, vandenį, grietinėlę ir pastoviai maišydami kaitinkite tol, kol padažas sutirštėja, sudėkite grietinę, Berkite druskos, pipirų, sutrupinkite kubelį sultinio.
bešamelio padažas turi išeit vientisas.
Bulves dėkite į foliją, apliekite padažu, užbarstykite sūriu ir kepkite 10 min. 180C kepsninėje, kol sūris išsilydis.
Skanaus.

Ingredientai

5 didelės bulvės
50 gr. rūkytos šoninės
50 gr. miltų
50 ml. aliejaus
1l. pieno
250 ml. vandens
200 gr. grietinės
500 gr. grietinėlės
100 gr. kietojo sūrio
Smulkintų česnako laiškų papuošimui
Vištienos sultinio kubelį