I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

16 ingr.

15 min.

200°C

Tako geldelės su jautiena ir daržovių salsa

Jautieną pabarstykite druska, pipirais ir palaikykite šaldytuve 12 val. Prieš kepant išimkite ir palaikykite kambario temperatūroje apie 30 min. Supjaustykite plonomis juostelėmis.

Daržovių salsos gamyba:
Pomidorus supjaustykite smulkiais kubeliais. Raudonąją ir žaliąją paprikas, svogūną supjaustykite smulkiai kvadratėliais ir sumaišykite su pomidorais. Į daržovių mišinį sudėkite susmulkintas kalendras, užpilkite išspaustas žaliosios citrinos sultis ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite.

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Kai kepsninė bus pilnai įkaitus dėkite mėsą ant grotelių ir kepkite kiekvieną juostelių pusę po 1 min. Iškepus nuimame nuo grotelių ir leidžiame pailsėti.

Krevetes pagardinkite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir suverkite ant medinių iešmelių. Kepkite įkaitintoje kepsninėje po 2 min. iš abiejų pusių.
Kukurūzines tako gelteles pašildykite kelias minutes, dėkite šaukštą daržovių salsos, 2-3 keptos jautienos juosteles, krevetes. Apšlakstykite mole padažu, apibarstykite smulkintais čili pipirais, Džiugo sūriu bei šviežia, smulkinta kalendra.
Skanaus

Ingredientai

Jautienos nugarinės
Šviežių krevečių
Kukurūzinių tako geldelių
1 vnt. raudonojo čili pipiro
1 vnt. žaliojo čili pipiro
1 vnt. žaliosios citrinos
1 vnt. citrinos
Šviežios kalendros
100 g. Džiugo sūrio
5 v. š. mole padažo
“Timut & Lemon” pipirų
Himalajų smulkiosios druskos

Daržovių salsai:
2 vnt. pomidorų
0,5 raudonojo svogūno
1 vnt. žaliosios citrinos sulčių
0,25 raudonosios paprikos
0,25 žaliosios paprikos
Šviežios kalendros
Žiupsnelis druskos