I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

14 ingr.

30 min.

180°C

Makaronai dešrelių padaže

Makaronus virkite mažiau nei pusę nustatyto laiko pasūdytame vandenyje (250 g. makaronų, 2.5 L vandens, 25 g. druskos). Išimkite. Nukoškite vandenį. Užpilkite truputį aliejaus ir išmaišykite, kad nesuliptų. Makaronus atidėkite.
Dešreles supjaustykite 1-2cm storio griežinėliais. Svogūną ir česnaką - smulkiai. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę statykite gilią ketaus keptuvę ir įpilkite truputį aliejaus. Suberkite svogūną ir česnaką. Pastoviai maišydami 4-5 min. apkepkite. Suberkite dešreles, pamaišydami 2 min. apkepinkite kol apskrus. Suberkite pomidorus, išmaišykite ir pamaišydami kepkite apie 5 min. Berkite druską, pipirus, raudonėlį ir cukrų. Išmaišykite. Porą minučių pakepinkite ir supilkite grietinėlę. Suberkite makaronus. Užpilkite 100-150 ml. vandens, išmaišykite ir uždenkite keptuvę. Uždarykite kepsninę, pridarykite oro sklendes ir troškinkite 15 min. Kartais atidarydami ir pamaišydami.
Likus 5 min. iki pabaigos paragaukite. Jei reikia dar berkite druskos ir pipirų. Užbarstykite smulkintų svogūnų laiškų. Išmaišykite. Patiekite užbarstę tarkuoto sūrio.
Skanaus

Ingredientai

250 g. kokybiškų makaronų vamzdelių
5 vnt. kokybiškų virtų arba karštai parūkytų dešrelių
Aliejaus
0,5 vnt. raudonojo svogūno
4 skiltelių česnako
4 vnt. pomidorų
Druskos
Pipirų
0,5 a. š. raudonėlio prieskonių
1-1,5 a. š. cukraus
400 ml. 35% riebumo grietinėlės
100-150ml vandens
Svogūnų laiškai
Tarkuoto sūrio