prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

12 ingr.

6 min.

180°C

Varlių šlaunelės

Varlių šlauneles apie valandą mirkykite piene, vėliau nusausinkite. Marinuokite kelias valandas pagardinę druska, pipirais ir trimis smulkintomis česnako skiltelėmis.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę, uždekite anglis įdegėju, vienoje pusėje uždėkite daugiafunkcines dviejų zonų sistemos ketaus groteles, kitoje – daugiafunkcinę dviejų zonų sistemos plokštumą lygių paviršiumi. Palaukite, kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Ant grotelių tiesioginėje kaitroje statykite keptuvę, išlydykite sviestą ir apkepkite prieš tai miltuose apvoliotas varlių šlauneles po 3 minutes iš abiejų pusių arba kol apskrus. Šalia, ant lygaus paviršiaus, netiesioginėje kaitroje, paskrudinkite česnakinę duonelę ir smulkintas kukurūzų burbuoles.

Padažo gamyba:
Ištirpinkite sviestą mažoje ketaus keptuvėlėje, pakepinkite smulkintą česnaką, įspauskite citrinos sulčių ir viską supilkite ant skrudintų varlių šlaunelių. Pagardinkite smulkintais žalumynais.
Skanaus

Ingredientai

400 g. varlių šlaunelių
200-300 l. pieno
100-150 g. miltų
150 g. sviesto (100 g. kepimui ir 50 g. padažui)
1/2 citrinos
5 skiltelės česnako
Šviežios kalendros
Šviežių petražolių
2 vnt. kukurūzų burbuolių
Česnakinės duonelės
Druskos
Pipirų