prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

24 ingr.

4 val.

130°C

Kiaulių uodegų ir aštuonkojo kojų „Surf&turf“ ir „Quatre epices“

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 130 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Kiaulių udegas įtrinkite „quatre epices“ prieskonių mišiniu ir druska. Palaikykite uodegaites šaldytuve per naktį, kad pasimarinuotų. Pasimarinavusias uodegas sudėkite į kepimo formą, įdėkite citrinos žievelę, čiobrelius, lauro lapus, supilkite lydytus kiaulienos taukus (taukai turi apsemti uodegas), uždenkite folija, dėkite kepimo formą į iki 120 -130C įkaitintą kepsninę ir kepkite 3-4 valandas, kol uodegos taps minkštos kaip debesis ir mėsa lengvai skirsis nuo kaulo. Išvirusias taukuose uodegas išgriebkite.
Aštuonkojui nupjaukite galvą, atskirkite kojas ir viską sudėkite į puodą ar troškintuvą. Ten pat sudėkite česnaką, rozmariną, citrinos žievę, užpilkite aliejumi, kad apsemtų ir ant mažos kaitros, kad kuo mažiau burbuliuotų virkite apie 1,5 valandos arba, kol aštuonkojis suminkštės. Išvirusį aštuonkojį išgriebkite iš aliejaus.
Salotoms pomidoriukus supjaustykite išilgai pusiau, pankolį ir svogūną supjaustykite pjaustykle plonais žiedukais. Sumaišykite daržoves su smulkintomis žolelėmis, aliejumi, žuvies padažu ir citrinos sultimis.
Kiaulių uodegas ir aštuonkojo kojas (kojas prieš kepant dar pasūdykite) apkepkite iki 220-240C įkaitintoje kepsninėje tiesioginėje kaitroje.
Patiekite kiaulių uodegas ir aštuonkojo kojas su salotomis.

Ingredientai

Kiaulių uodegoms reikės:
12 – 14 kiaulių uodegų
1 šaukštelio „quatre epices“ prieskonių mišinio (sudėtis parašyta žemiau)
Druskos
1 citrinos nuluptos žievelės
Saujelės šviežio čiobrelio
4 lauro lapų
Apie 700 ml kiaulienos taukų

Aštuonkojo kojoms reikės:
1 išvalyto aštuonkojo
5 traiškytų česnako skiltelių
1 citrinos nuluptos žievelės
3 rozmarino šakelių

Salotoms reikės:
3-4 dėžučių mažų pomidoriukų
1 pankolio
1 mėlyno svogūno
2 šaukštų smulkintų mėtos lapelių
2 šaukštų smulkintų petražolių lapelių
2 šaukštų smulkinto laiškinio česnako laiškelių
Alyvuogių aliejaus šlako
1 citrinos sulčių
2 šaukštų žuvies padažo – „fish sauce“

„Quatre epices“ prieskonių mišiniui reikia:
2 šaukštų baltų maltų pipirų
1 šaukšto imbiero miltelių
1 šaukšto muskato riešuto miltelių
1 šaukšto maltų gvazdikėlių