I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

5 ingr.

10 val.

135 °C

Plėšyta kiaulienos šoninė

Kiaulienos šoninę apibarstykite „Memphis Mud RUB“ prieskoniais, įtrinkite, suvyniokite į foliją ir dėkite į šaldytuvą pastovėti 18 valandų. Prieš kepimą išimkite mėsą iš šaldytuvo ir leiskite pabūti valandą kambario temperatūroje.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 100 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Ant deflektoriaus uždėkite kepimo indą su vandeniu, ant anglių - obels medžio drožlių.
Kepkite ir rūkinkite apie 4 val. Po to padidinkite temperatūrą iki 125°C, kol vidinė mėsos temperatūra pamatavus termometru pasieks 74°C (užtruksite apie 7,2 val.) Visą laiką kol kepate, kas 30 minučių purškite obuolių sultimis.
Tuomet įvyniokite mėsą į foliją du kartus, prieš tai įpylę apie 200 ml. obuolių sulčių. Viską standžiai suvyniojus padidinkite kepsninės temperatūrą iki 130-135°C, kepkite dar apie 1val. ir 40 min. iki 97°C vidinės temperatūros.
Atvyniokite foliją, tepkite čili padažu ant odelės ir kepkite atidengę dar 20 min.
Po kepimo leiskite pailsėti suvyniotai į foliją mėsai apie 1 val. šaltkrepšyje. Valgykite su mėgstamomis daržovėmis ar salotomis.
Skanaus!

Ingredientai

4 kg. kiaulienos šoninės su šonkauliais.
Prieskonių mišinio „Memphis Mud RUB“
Obels medžio drožlių „Texas Club“
Obuolių sulčių
Čili padažo glazūrai