I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

14 ingr.

2 val.

130 - 180 °C

Kiaulienos šoninė su vyšniomis

Kiaulienos šoninę įtrinkite rupia druska, grūstais pipirais ir „Garlic rub“ prieskonių mišiniu. Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, ant deflektoriaus uždėkite riebalams surinkti skirtą indą, į anglis įmeskite kelis romo kubelius, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Mėsą kepkite apie 50 min., odele į apačią, kol ji pasidarys graži, o mėsa sumažės. Tada į Grandfeu puodą įpilkite 200 ml. balzamiko acto, 300 ml. sultinio, puodelį šaldytų vyšnių be kauliukų, sumeskite kelis šalotinius svogūnus, kelias skilteles česnako, šakelę rozmarino, šakelę čiobrelio, lauro lapą, druskos, pipirų ir sudėkite mėsą oda į viršų.
Kepsninėje sumažinkite temperatūrą iki 130 °C, o tada troškinkite gerą valandą. Kai pajusite, jog į mėsą smeigiant šakutę, ji labai minkšta, mėsą išimkite. Garnyrui labai tinka bulvių košė, krienai, marinuoti agurkai ir iš puodo išgraibytos vyšnios
Skanaus !

Ingredientai

1,7 kg. kiaulienos šoninės
Rupios druskos
Prieskonių mišinio „Garlic rub“
200 ml. balzamiko acto
300 ml. sultinio
Puodelis šaldytų vyšnių be kauliukų
2 vnt. šalotinių svogūnų
Kelios skiltelės česnako
Šakelė rozmarino
Šakelė čiobrelio
Keli lauro lapai
Druskos
Pipirų
Kelios romo statinės rūkymo kaladėlės