I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

19 ingr.

2,5 val.

180 °C

Karkos virtos aluje ir gruzdintos aliejuje

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, įstatykite kazaną, ir gerai įkaitinkite.
Supilkite alų (apie 2-2,5 l.) ir užvirkite. Sudėkite karkas, per pusę perpjautus salierus, morkas, pipirus, druską, lauro lapelius, svogūnus, džiovintus čili pipirus, česnakus, rozmarino šakeles. Kazaną uždenkite. Kepsninę uždarykite. Oro sklendes palikite praviras minimaliai. Žemoje kaitroje virkite apie 2 val. kartais patikrindami ar nereikia įpilti dar alaus.
Karkas išimkite iš kazano. Alų išpilkite ir praplaukite kazaną.
Pasiruoškite padažą: dideliame inde sumaišykite grietinę, rūkytos paprikos miltelius, pipirus, kuminą, sojų padažą, aštrų pomidorų padažą su daržovėmis. Sudėkite karkas ir iš visų pusių aptepkite paruoštu padažu.
Grąžinkite kazaną į kepsninę, įpilkite ir įkaitinkite 1 l. aliejaus. Sudėkite karkas ir gruzdinkite pavartydami iš visų pusių kol apskrus. Patiekite su virtomis bulvėmis, šviežiais krapais ir mėgstamais padažais.
Skanaus.

Ingredientai

2 vnt. karkų
3 vnt. morkų
1-2 vnt. saliero stiebų
3 l. „Juodasis porteris“ Kauno alaus
1,5 a. š. keturių rūšių pipirų žirneliais
1,5 a. š. kvapniųjų pipirų žirneliais
2 v. š. druskos
3-5 vnt. lauro lapelių
2-3 vnt. svogūnų
1,5 v. š. džiovintų čili pipiriukų
5 skiltelės česnako
2-3 vnt. rozmarino šakelių
1 l. aliejaus

Padažui:
250-300 ml. grietinės
1,5 v. š. rūkytos paprikos miltelių
1-1,5 v. š. maltų juodųjų pipirų
1 v. š. maltų kumino sėklų
30 ml. nesūraus sojų padažo
300 g. aštraus pomidorų padažo su daržovėmis